תורת המשחקים

את מחקר הדוקטורט שלה, עשתה לירז בתורת המשחקים. תורת המשחקים זהו ענף בינתחומי המשלב מתמטיקה, פסיכולוגיה וסטטיסטיקה. מטרתו ליצור מודלים לניתוח התנהגויות באינטראקציות אסטרטגיות. דיסציפלינה זו מבקשת להבין כיצד אנשים או ארגונים מקבלים החלטות, מנהלים משא ומתן וקבועים באילו תנאים ישתפו פעולה. על ידי בחינת תרחישים שונים של קבלת החלטות, תורת המשחקים עוזרת לחשוף את המכניקה הבסיסית של תחרות ושיתוף פעולה בהקשרים כלכליים וחברתיים כאחד.

צפו בפרויקט מיוחד בנושא

תורת המשחקים פרק #1 - האם אנחנו רציונאלים?

בשיתוף עם מגזין דה מרקר

תורת המשחקים פרק #2 - משחק האולטימטום

בשיתוף עם מגזין דה מרקר

תורת המשחקים פרק #3 - משחק האולטימטום 2

בשיתוף עם מגזין דה מרקר

תורת המשחקים פרק #4 - דילמה חברתית

בשיתוף עם מגזין דה מרקר

הרצאות

רגשות רציונאליים - להתחיל לקבל החלטות טובות יותר באמצעות תובנות מתחום כלכלה התנהגותית ותורת המשחקים

מהם חוקי המשחק במאה ה21? בעולם שבו כלום כבר לא ברור, יש דבר אחד ודאי - חוקי המשחק השתנו.

כיצד מתנהלים במציאות שבה יש קושי להבחין בין אמת לשקר, שבה לתחושות יש ערך גבוה יותר מעובדות ושבה אמינות נמדדת על פי מספר הלייקים שקיבל הפוסט? ד״ר חיים שפירא וד״ר לירז מרגלית ייקחו אותנו למסע מרתק שמפריך דברים רבים שחשבנו על האופן בו העולם פועל. נבין מדוע אנשים פועלים בניגוד גמור לחוקי הכלכלה הקלאסית וכיצד קורה שקל יותר להאמין בפייק ניוז מאשר לבדוק עובדות. ננסה להבין מדוע אנשים חייבים לתת מקום לרגשות ולתחושות של הצד השני וכיצד לקבל החלטות באמצעות מודלים בתחום הכלכלה ההתנהגותית ופסיכולוגיה.

רגשות רציונאליים - תובנות מתחום תורת המשחקים וכלכלה התנהגותית להצלחה בחיים

מה באמת משפיע על ההתנהגות שלנו? האם אלו האסטרטגיות הרציונליות שאנו משקיעים כל כך הרבה זמן לפתח אותן, או שאולי דווקא לתחושות ולרגשות שלנו יש את ההשפעה הרבה ביותר? בעולם שמקדש תכנון ואסטרטגיה, זה עשוי להפתיע שמעל 90% מההתנהגות שלנו מוכתבת על ידי תהליכים לא מודעים, ולא על ידי חשיבה ותכנון.

הבחירות שלנו מושפעות מנורמות חברתיות, הטיות קוגניטיביות, מצבים רגשיים ואפילו מהאופן שבו מעוצבת הסביבה שלנו. למעשה האדריכל האמתי מאחורי הבחירות שלנו הוא לא באמת נגיש ואנחנו לא תמיד מבינים מהם הגורמים האמיתיים מאחורי ההחלטות שלנו.

בהרצאה נבין לעומק את ההשפעות שפועלות עלינו באופן לא מודע, את ההטיות הקוגניטיביות שלנו וכיצד ניתן לנבא את חוסר הרציונאליות שלנו.

ההרצאה מספקת כלים פרקטיים שיאפשרו לנו להבין את ההחלטות שלנו ושל אחרים טוב יותר.

צרו קשר